Denk je aan zelfdoding? Neem dan 24/7 gratis en anoniem contact op met 0800-0113 of chat op 113.nl.
wit logo

Over ons

Over de campagne

Er heerst een stigma rondom het praten over zelfdoding. Dat is jammer, want praten kan juist ontzettend opluchten. Ook kan het voor herkenning zorgen bij mensen die hetzelfde hebben meegemaakt.

Daarom hebben MEIJT. en ik de handen ineengeslagen. Met de verspreiding van kleurrijke pins in verschillende pride-kleuren, proberen we het taboe rondom praten over zelfdoding in de LHBTI+-gemeenschap te doorbreken. Deze pins zijn niet alleen een symbool van solidariteit met de gemeenschap, maar ook een uitnodiging om open gesprekken over zelfdoding te voeren.

Suïcidaliteit onder LHBTI'ers

Met onze campagne richten we ons op mensen uit de regenbooggemeenschap. Uit zorgwekkende cijfers van is namelijk gebleken dat deze groep extra kwetsbaar is voor zelfdoding. We hopen dat onze campagne helpt om de mensen uit onze gemeenschap dichter bij elkaar te brengen en een ondersteunend netwerk te creëren waarin iedereen zich veilig en begrepen voelt om over hun worstelingen te praten.

Wat ooit begon als grapje, is inmiddels uitgegroeid tot een invloedrijk sociaal platform voor LHBT’ers. Naast grappige quotes, schunnige content en extravagante feesten zet MEIJT. zich ook in voor maatschappelijke kwesties in de LHBTI-gemeenschap. 

Kadeem

Dit ben ik. Anderhalf jaar geleden benaderde MEIJT. mij met de vraag om een nieuwe campagne te ontwerpen rondom het onderwerp suïcidepreventie. Al snel kwam ik bij ze terug met het plan voor een campagne waarin kleurrijke pins de hoofdrol spelen. 

Net als de medewerkers van MEIJT., werk ik vrijwillig aan deze campagne. Dit doe ik enerzijds omdat ik suïcidepreventie een belangrijk onderwerp vind en ik op deze manier de regenbooggemeenschap wil versterken. Anderzijds is de organisatie van deze campagne voor mij ook een persoonlijke overwinning. Nadat ik anderhalf jaar gerevalideerd heb na een aantal herseninfarcten, wil ik graag bewijzen dat ik het nog in me heb om een campagne van deze omvang te organiseren. Ik hoop dat ik hiermee andere mensen met NAH kan inspireren om niet op te geven en te blijven vechten om hun doelen te bereiken.